Kom in de kas

Over "Kom in de kas"

Op 28 maart 2010 heeft in de Gemeente Peel en Maas de jaarlijkse "Kom in de Kas" plaatsgevonden. Ook Teegrow BV stelde haar deuren open voor het publiek. Deze maakte daar in grote getale gebruik van. Het bedrijf was van 11:00 tot 17:00 uur compleet gevuld met belangstellenden, die konden kennismaken met de paprikateelt en naar hartenlust konden proeven wat er allemaal mogelijk is met paprika. Met name de geserveerde paprikasoep kon vele mensen bekoren. Hier volgt het recept.

Recept: Paprika roomsoep

Ingrediënten:
3 rode paprika
6 dl. Bouillon
1 dl. Slagroom
Ui
35 gr. Boter
Verse gehakte bieslook
Selderij
Peper en zout

Bereidingswijze:
De paprika's doorsnijden, schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Snij de ui in stukjes en bak deze in hete boter glazig, de paprika stukjes er aan toevoegen en afgedekt gaarstoven.
De gare paprika en ui in de keukenmachine pureren, daarna door een zeef wrijven en met bouillon aan de kook brengen.
De soep op smaak brengen met peper en zout.
De room al kloppend bij de soep voegen, maar niet meer laten koken.
De soep garneren met bieslook en selderij.
Voeg eventueel prei en reepjes gerookte zalm toe.

Recept: Uit grootmoeders keuken Paprikasoep

Ingrediënten:
2 grote paprika
2 flinke uien
1 eetlepel kerrie
2 lepels olie
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 bouillonblokken (kip)
1 pakje roomculinair

Bereidingswijze:
Paprika ontpitten, klein snijden evenals de uien, samen in olie smoren en de kerrie en tomatenpuree toevoegen.
1 liter water en 2 blokken kippenbouillon toevoegen; dit 15 minuten laten koken en daarna pureren.
1 pakje room culinair toevoegen, maar niet meer laten koken.